söndag 13 april 2014

Söndags update

I fredags gavs en del bra köpsignaler vilket tyder på att index borde få en studs uppåt de närmsta dagarna.

De bästa edgarna i fredags fanns i:

Assa 1,4/86% 
En mycket stark edge. Då jag redan hade Assa i portföljen blev det att öka här och då gäller 5 dagar från i fredags som exit. Om vi inte vänder till vinst förstås och går ur Fearzone som aktien nu befinner sig i och är en av ingredienserna till den fina edgen.

HM 0,8/84% 
Som den redan gav i torsdags. Har haft HM länge nu för att den vägrar gå ur Fzone och edgen fortfarande är god på uppsidan. Aktien har varit riktigt svag på senaste tiden. I fredags testades MA200 men vi stängde över med en svans på ovansidan. Dock har den passerat två andra stödnivåer som jag hoppas den orkar återta vid test. I stochastic kan vi se positiva divergenser vilken tyder på att de 2 senaste dagarnas nedgång var lite för mycket.

SCA 0,8/88%
Ny i portföljen. 
RSI4 under 10 ger denna mycket starka edge som dock inte kommit mer än 25 tillfällen de senaste 17 åren.
Även SCA uppvisar en stark positiv divergens i stochastic som tyder på att vi kan få se en uppstuds närmaste dagarna.

Nordea och Tele2 som togs in i torsdags stängde precis under 0an och de behölls således.

Andra aktier som ser bra ut i grafen, på kort sikt, enligt mig men saknar signal är:

Ericsson
Hexagon
Handelsbanken 

OMX
Vi fick en rejäl svans i fredgas och RSI2 under 10 vilket indikerar att index är svagt. Lägre kurser kan därför komma för att skrämma bort de som inte ska få vara med på nästa race.
USA sjönk ytterliggare efter vår stängning vilken skulle tala för detta.

Många aktier i indexet har dock positiva divergenser, fler än de som nämnts ovan.  Utdelnigarna är på intågande och de ska återinvesteras då det är svårt att hitta avkastning på annat håll än börsen för tillfället.
Det händer i regel inte att börsen rasar/kraschar från ett ATH som vi hade så sent som den 2/4, försöket till uppgång den 10/4 skulle jag inte kalla ett riktigt försök och därför tror jag på ett riktigt återtest/försök att utmana denna ATH nivån igen på 1382 eller stängningen som skedde på 1377.

Imorgon är de måndag då kör vi igen, lycka till!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar