fredag 7 mars 2014

Fredag, Getinge ner för mycket?

Det lugnade ner sig i Ukraina och ett krig känns avlägset. På börsen blev det ett lättnadsrally och de senaste dagarna har det varit lite tveksamhet men flera nya ATH har noterats i USA.

Sålde Assa igår, blev i princip en plus minus noll affär. Har inte bokfört den så har ingen exakt siffra. Om man hade ökat i aktien alla dagar edgen ökade hade det blivit en fin vinst men samtidigt vill man inte dra på sig för stor position.

Idag fick vi en signal i Getinge som åkte på en riktig stjärnsmäll. En nedgång på dryga 20% är kanske inget man skall ta position för uppgång på men har en edge på 1% i snitt med 84% vinst affärer. Detta är dock enbart baserat på 45 tillfällen de senaste 17 åren men jag provar ändå men en mindre position. Går ur första dagen med vinst eller efter 5 dagar. Aktien är just nu i ett stödområde som sträcker sig härifrån och ca 9% ner, ( se grönt områden). Kan tänka mig att öka positionen i detta områden till veckan om vi får se en positiv stapel.
Ett sista tillägg är att Getinge har enbart varit så här långt från MA200 i dagsupplösning under tre perioder tidigare de senaste 17 åren.

Sandvik har kört in i ett fallande motstånd som hållit sedan 2011 och det gav rekyl och skapade en stor svans på ovansidan. Stapeln igår var dock mer positiv den dagens är negativ. Provar dock en kort position här som jag kommer gå ur första dagen med vinst och som längst efter fem dagar.

Index backade trotts positiv USA statt. SP tvekar och Nasdaq samt DJ ser inte positiva ut just nu. OMX vände återigen vid den stigande fiblinjen som i princip inte lyckats besegrats sedan den bröts nedåt under Grekland krisen 2011. Linjen är ritad mellan botten 2009 och toppen innan krisen 2011.

Nu tror jag att OMX skall testa MA200 i 60 min och så länge inte en lägre botten sätts är läget i alla upplösningar fortfarande positivt. Eftersom vi nu satt en högre topp än den senaste och nya ATH i USA tror jag inte på någon riktig kris då det sällan startar från en högre topp.

Trevlig helg!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar